autumn, guide, Paris, travel

Paris Food Spots I.

thumb_img_9890_1024

Egy új sorozat veszi kedzetét a blogon, a My Paris. Szeretném megosztani a tapasztalataimat, ugyanis 4 hónap alatt rengeteg élménnyel gazdagodik az ember egy olyan világvárosban, mint Párizs! A sorozat első posztja egy ‘Food Spots’ bejegyzés, hiszen akár rövidebb, akár hosszabb időre látogattam meg egy várost, mindig kíváncsi voltam az általában csak városiak által ismert “titkos” helyekre és jól jött volna egy hasonló csokorba gyűjtött bejegyzés. Remélem szívesen olvassátok majd a párizsi témájú bejegyzéseket. Még 2 hónapot töltök kint, ezalatt az idő alatt biztosan újabb bejegyzés témáknak ad majd inspirációt a város, de írjátok meg a Tumblr-en, milyen témájú bejegyzésről olvasnátok még szívesen, mire vagytok kíváncsiak.

// I started a new series on the blog, My Paris, where I’d like to share my impressions and tips during these 4 months spend in Paris. The first post is about some of my favorite ‘Food Spots’, I hope you will enjoy reading my adventures and if you have any questions, let me know on my Tumblr page.

img_1886

1 Season

Trendy. Healthy. Extraordinary.

Az első étterem, ahová elmentem, miután Párizsba költöztem. Imádnivaló, modern hely, ahol a húsevők, vegetáriánusok és vegánok is egyaránt találnak ízlsüknek megfelelőt az étlapról, ráadásul a glutén és laktózérzékenyekre is figyelnek. A hely mindig tele van, nem is vesznek fel asztalfoglalást. Tökéletes választás, bármelyik időszakában a napnak: reggelire egy acai bowl friss gyümölcsökkel és magokkal, dzsúzok, ebédre pastrami, vacsorára pedig egy könnyed fodros kel saláta. A mennyiségek laktatóak, az atmoszféra kellemes és a felszolgálók, bármikor mentem, mindig kedvesek és segítőkészek voltak. Ráadásul a helynek van egy Takeaway shopja is, külön helyként üzemel egy sarokkal arrébb.

// The first place we visited after moving to Paris. This lovely restaurant offers a varied selection of both meat and vegetable options (also gluten-free) for breakfast, lunch and dinner. Start the morning with a Acai bowl and squeezed juices, have a pastrami sandwich for lunch or a kale salad for dinner. Big portions served in a trendy, minimalistic atmosphere with a friendly staff. Moreover, Season has a Takeaway shop, one block away.

Cím / Address: 1 Rue Charles-François Dupuis, 75003
Nyitvatartás / Opening hours: Everyday 8.30AM – 1.00AM

Árak / Prices: drinks between 2-8 euros, meals 9-20

img_8355

img_1667

2 Fragments

Hidden. Cozy. Picture perfect.

Meghitt, apró kávézó a Bastille közelében, tökéletes napindító, akár egy gyors kávéra ülünk be vagy egy sütizős-teázós beszélgetésre egy borongós vasárnapon. A cappucino isteni, akárcsak a zabkásájuk!

// Perfect cozy place near Bastille, for a breakfast brunch in such a gloomy morning in Paris. My favorite cappuccino and tasty porridge with banana and roasted nuts. Super boost of energy for a productive start of the day. What a rainy Sunday morning looks like in Paris…

Cím / Address: 76 rue des Tournelles, 75003
Nyitvatartás / Opening hours:

Monday – Friday: 8.00AM – 18.00PM
Saturday – Sunday: 10.00AM – 18.00PM
Árak / Prices: 5 – 15 euro (cappucino 5, desserts 4, avocado toast 7, porridge 8)

img_7786

3 Marlon

Cali in Paris.

Egy kis Kalifornia Párizsban. Ha valami exotikusabbra vágysz, mindenképp nézz el a Marlonba. A vacsora menüt leszámítva, a brunch kínálat nagyon hasonlít a Seasonére, de ez a város másik oldalán van, így ha ezen a környéken van a szállásod, ebben a helyben sem fogsz csalódni.

// Here you will find California inspired foods. If you’re looking to have a rather exotic experience while in Paris, it’s the place to go, you won’t be disappointed. You also find similar meals like in Season, if you are in the other side of the city.

Cím / Address: 159 Rue de Grenelle, 75007
Nyitvatartás / Opening hours:

Monday – Saturday: 10.00AM – 23.00PM
Sunday: 10.00AM – 19.00PM
Árak / Prices: 10-30 euros

img_1558

4 La Maison Rose

Calm & Frenchy.

Ha egy meleg teára, kávéra vagy egy franciás ebédre vágysz a Sacre-Coeur közelében, látogass el a La Maison Roseba. A folytón mozgó Párizsban, néha jól esik lelassulni és elvonulni valahova, ahol kellemes francia hangulatú zene szól, autentikus épületek vesznek körül és bárhol sétálsz a környéken, olyan mintha egy kicsit visszamentél volna az időben. Mielőtt elmész ide, nézd meg az Éjfélkor Párizsban című filmet!

// If you want to have a hot tea, coffee or lunch after a visit to Sacre-Coeur, La Maison Rose is offering authentic french food in a rosy setting. Paris is always moving, but this place is an oasis from the crowds in the middle of a very touristy area. After walking all day, La Maison Rose is just the place to recharge before going on your next adventure. It’s like time travelling. Before going to visit this place watch Midnight in Paris!

Cím / Address: 2 Rue de L’Abreuvoir, 75018
Nyitvatartás / Opening hours: Everyday 11.00AM – 22.30PM

Árak / Prices: drinks between 2-8 euros, meals 9-20

img_9686

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *